Pancarı turşudan farklı bir şekilde yemek istersiniz diye yeni keşfetmiş olduğum pancar humus tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- Pancar 400 gr
- Nohut 400 gr
- Zeytinyağı 50 ml
- Tahin 35 gr
- Sarımsak 2 diş
- Kimyon 2 çay kaşığı
- Tuz, karabiber
- Nohutu haşlanmış konserve olarak alabilirsiniz. Ya da kendiniz haşlayabilirsiniz. (Akşamdan ıslatıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın.) Eğer benim gibi sabrınızı ölçmek isterseniz nohutun kabuklarını da ayıklayabilirsiniz. Oldukça zaman alıcı, tercih size kalmış.
- Pancarları alüminyum folyoya sarın ve 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra kabuklarını soyun ve pancarları küp küp kesin.
- Pancar ve nohutu mutfak robotunda çekin, eğer gerekirse spatulayla kabın kenarlarını sıyırın ve robotu tekrar çalıştırın. Pancarla nohut birbirine karışana kadar robotu çalıştırın.
- Tahini, zeytinyağı, sarımsağı ve kimyonu ekleyin, robotu çalıştırmaya devam edin. Karışım macun kıvamına gelene kadar robotu çalıştırın. Kıvamını da ayarladıktan sonra ağız tadınıza göre tuzunu karabiberini ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder