Gelelim kurubörülce salatasına, uzun zamandır kurabiye ve kek denemelerim sağolsun sağlıklı beslenmek bir hayal olmuştu. O yüzden ilk yeni kaydımı sağlıklı bir denemeye ayırmaya karar verdim.
Kurubörülce mercimek, fasulye gibi bir baklagil çeşidi. Baklagiller de hem protein hem de lif bakımından oldukça zengin bir yiyecek türü. Zaten bir kaç gündür canım da çekiyor. O zaman gelsin salatamız
Salata için malzemeler:
- Domates 3 orta boy yeşil, 1 orta boy kırmızı
- Jalapeno biber turşusu ( marketlerde konserve satılanlar)
- Kırmızı soğan 1 küçük boy
- Kuru börülce 500 gr ( haşlanmış ağırlık)
- Maydanoz 2 sofra kaşığı
- Fesleğen 2 sofra kaşığı
- Zeytinyağ 60 ml
- Elma sirkesi 60 ml
- Sarımsak 1 diş
- Tuz, karabiber
- Yeşil Tabasco sos 1-2 damla (isteğe göre)
- Kuru börülceleri 1 gece suda bekletip şişmelerini sağlayın, haşlanmaları daha kolay olacaktır. Ben ertesi gün, işlemi daha da hızlandırmak için düdüklü tencere bile kullandım. Sabırsızlık işte. Nasıl isterseniz öyle haşlayın ve suyunu süzün.
- Domateslerin kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayın.Domateslerin çekirdekli ve sulu kısımlarını kullanmayın, salatayı sulandırmasın.
- Kırmızı soğanı jülyen doğrayın.
- Jalapone biber turşularını dilimlenmiş olarak aldıysanız doğruca salataya katın.
- Salata sosu için maydanoz ve fesleğeni ince ince ( şifonad) kesin. Sarımsağı oldukça küçük doğrayın ya da havanda ezin. Maydanoz, fesleğen, sarımsak, zeytinyağı ve sirkeyi ve tabascoyu karıştırın. Son olarak sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Salata için gerekli bütün malzemeleri büyük bir kasede karıştırın. Sosu da üzerine döküp tekrar karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder