5 Ekim 2011 Çarşamba

Elmalı Kek


Elma ve tarçın ikisi bir arada muhteşem bir uyum yakalıyorlar. Kimyaları tutuyor diyelim şuna. O zaman sevenleri ayırmayalım =)

Malzemeler :

3 adet orta boy yeşil elma
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
2 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

*** Kullanılan su bardağı 150 ml hacime sahiptir. Litrelik kullanarak da malzemeleri ölçebilirsiniz.

Yapılışı:

-Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın.
-Elma, tarçın, vanilini bir kapta karıştırın.
-Ayrı kapta şekeri, yumurtayı,yağı karıştırın. (Mikseriniz varsa mikser kullanın ama çırpıcı da iş görecektir.)
-Un ve kabartma tozunu da bir kapta karıştırın, eledikten sonra yumurtalı karşıma tahta kaşıkla yedirin.
-Bu karışıma elmaları da ilave edip malzemeler karşıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırın.
-Kalıbı hazırlayın. Keki piştikten sonra kalıptan rahatça çıkarmak için kalıbı bir parça tereyağ ile yağlayın ve içine biraz un koyup kalıbı çevirerek unu kalıba dağıtın. Fazla unu kalıbı ters çevirip tezgaha vurarak çıkarın. ( Kalıp olarak 24 cm lik kek kalıbı idealdir.)
-Keki 160 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirin.

Servis için yukarıdaki fotoğraf size önerimdir. Biraz kremşanti hazırlayıp krema torbası yardımıyla sıktım. İki dilim elmanın uçlarını da erittiğim bitter çikolataya batırıp çıkardım.

2 yorum:

  1. merhabalar:)
    tazecikk sımcıcak dumanı üstünde bir blogg:))
    yaşasınn!!
    hayırlı uğurlu olsun:)
    nice güzel paylaşımlara:)
    tüm tariflerin ve sunumlarım çok hoşş...
    takipteyim...
    bende sizi bekliyorum sayfama...
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler.Ben de takipteyim sevgiler:)

    YanıtlaSil