12 Ekim 2011 Çarşamba

Çikolatalı Kocaman Kurabiye







Yaptığım çikolata parçacıklı o sevimli kurabiyeler her denediğim reçete ile farklı bir formdalar. Ben bile tanıyamıyorum. Kimisi pofuduk ve yumaşak kimisi incecik ve kıtır. Hepsinin de alıcısı farklı. Annem pek çaktırmıyor, hepsi güzel diyor ama sanırım pofuduk olanlarla daha ilgili. Kardeşim ise bu seferki denememde işte ben böyle seviyorum dedi :) Şekilleri ne olursa olsun, herkes çikolatanın büyüsüne kapılıyor yine de.

Malzemeler :
  • Un 250 gr( 2 Amerikan -kup)
  • Karbonat 1+1/2 çay kaşığı
  • Tuz 1 çay kaşığı
  • Tereyağ 200 gr
  • Şeker 1 Amerikan kup
  • Esmer şeker 3/4 Amerikan kup
  • Yumurta 2 adet (büyük)
  • Vanilin 1 paket
  • Bitter çikolata 340 gr
Yapılışı :
  • Fırını 190 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kapta unu, karbonatı, tuzu ve vanilini karıştırın. Kenara alın.
  • Bitter çikolatayı irice doğrayın.Kurabiyeler büyük olacağı için çikolata parçaları da büyük olunca daha güzel oluyor. Ayrıca kesinlikle kare bitter çikolata veya kuvertür kullanın. Hazır satılan çikolata damlaları aynı lezzette değil.


  • Bir kapta tereyağını elektrikli mikser ile yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. Şekeri de ilave ettikten sonra homojen karışım elde edene kadar (elde ettikten sonra kesinlikle durun yağ çok fazla yumuşamasın) çırpın.
  • Yumurtaları da tek tek karışıma ekleyin.
  • Unu azar azar karışıma ilave edin, mikser düşük hızdayken karıştırın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra çikolata parçalarını ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın.
  • Kurabiyeleri 1/4 kup ölçünüz varsa onunla ya da çorba kaşığı dolusu hamur alıp tepsiye aralıkla dizin. (Bir tepsi 4 kurabiye alıyor çünkü oldukça yayılıyorlar.)
  • 15-18 dk 190 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder