Malzemeler:
- Fıstık ezmesi 250 gram
- Şeker 150 gram
- Bitter çikolata 120 gram
- Tuzsuz fıstık 75 gram
- Yumurta 1 adet
- Tuz 1 pinçik
- Karbonat yarım çay kaşığı
- İlk adım olarak fırını 175 dereceye ısıtın. Sonrasında kurabiye yapımına başlamadan ön hazırlıkları tamamlayın: Fıstıkları soyun ( kavrulmamış olacak) ve eğer damla çikolata kullanmıyorsanız çikolatanızı küp küp doğrayın.
- Kullanılacak fıstık ezmesi sürülebilir kıvamda olandan olsun ( iki farklı seçeneği var bir de parçacıklı olan mevcut) . Fıstık ezmesini, şekeri, yumurtayı, karbonatı bir kapta tahta kaşık ile karıştırın. Hamur kıvamına gelecek.
- Çikolata ve fıstıkları kurabiye hamuruna katın, tahta kaşıkla karıştırın.
- Nemli elle hamurdan çorba kaşığı büyüklüğünden parçalar alın, yuvarlak şekil verip tepsiye dizin.
- 175 derece fırında 12-14 dakika arası pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder