8 Aralık 2011 Perşembe

Çikolatalı Fıstıklı Tart

Tataaaam sonunda, yeni bir Allsports reçetesiyle tekrar karşınızdayım. Bu tartı daha önce de yapmıştım ancak önceki seferlerde bire bir Allsports cafe nin kitabındaki reçeteye yüzde yüz sadık kalarak uyguladım. Bu sefer ise denemek istediğim bir tart hamurunu uygulayarak küçük bir değişiklik yaptım. Allsports un tart hamuru reçetesi de iyiydi ama merak ve heyecan işte önüne geçemedim. Sürekli yeni yeni reçeteler denemek istiyorum.
Tart hamuru için malzemeler:
• 250 gr un
• 150 gr tereyağı
• 50 gr pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 tane limon aromalı vanilya özütü
• 1 fiske tuz
Tart hamurunun hazırlanışı:
•Unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu karıştırıp tezgâha eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
•Açılan yere tereyağını koyup, yağı elinizle biraz yumuşatın. Yumurtayı da ortaya kırıp, etraftan un alarak mıncıklarcasına hamuru yoğurun.
•Hamuru tuttuktan sonra streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dk kadar dinlendirin. Sonra hamuru kalıbınızın büyüklüğünden biraz daha büyük açıp, açılan hamuru merdaneye sarın. Hamuru kalıbın ortasından başlayarak ve bastırarak kalıba döşeyin. Kenarlardan sarkan kısımları kenara bastırarak kesin ve kenarları düzeltin.
•Çatalla hamuru kabarmasın diye delin.
•Isıtılmış 180 derece fırında altını üstünü pembe renkte olana kadar 10-12 dk pişirin.


Tartın dolgusu için malzemeler:
• Yumurta 2 adet
• Şeker 40 gr
• Portakal kabuğu rendesi 1 adet
• Krema 240 ml
• Bitter çikolata 160 gr
• Şam fıstığı 80 gr
Tartın sosu için malzemeler:
• Portakal kabuğu 1 adet
• Su 80 ml
• Şeker 30 gr
Tartın dolgusunun ve sosun yapılışı:
• Dolgu için yumurta, şeker, portakal kabuğu rendesini çırpın.
• Kremayı yedirin.
• Bitter çikolatayı ve şam fıstıkları doğrayın, pişmiş tartın üzerine yayın.
• Yumurtalı karışımı yavaş yavaş üzerine dökün.
• 180 derece fırında içi pişip, kızarıncaya kadar 10 dk pişirin.
• Sos için bir tencerede jülyen portakal kabuğunu su ve şeker ile karıştırın. Orta ateşte birtaşım kaynatın. 15 dk kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca tartın üzerine dökün.
•Tartı ılık servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder